Nieuwsarchief

RSZ neemt deel aan studieavond hoofdelijke aansprakelijkheid 2012-06-18

Op maandag 25 juni neemt de RSZ actief deel aan een studieavond over het thema ‘Hoofdelijke aansprakelijkheid doorheen het sociaal recht’. De avond wordt georganiseerd door het International Research Institute on Social Fraud (IRIS), waarmee de RSZ eerder dit jaar een samenwerkingsovereenkomst heeft afgesloten.

Nieuwe aspecten in de kijker

Het mechanisme van de hoofdelijke aansprakelijkheid is een belangrijk wapen in de strijd tegen de sociale fraude. Tijdens de studieavond zullen enkele vooraanstaande sprekers diverse aspecten van de hoofdzakelijke aansprakelijkheid toelichten.

Zo zal Staatssecretaris voor fraudebestrijding John Crombez nieuwe hervormingen en tendensen bespreken. Namens de RSZ licht Karel Deridder, directeur van de RSZ-inspectie, enkele nieuwe aspecten van hoofdelijke aansprakelijkheid in de sociale zekerheid toe.

Het volledige programma van de studieavond vindt u op de website van de rechtenfaculteit van de Universiteit Gent.

IRIS en RSZ

Sinds maart 2012 werken IRIS en de RSZ structureel samen over de strijd tegen sociale fraude. Die samenwerking is voor beide partijen interessant. Voor de RSZ kunnen de onderzoeksinzichten van IRIS helpen om zijn fraudebestrijdingsmechanismen te verfijnen. Omgekeerd is ook het IRIS-onderzoek erg gebaat met de rijke terreinkennis van de RSZ.

Informatie en inschrijvingen

IRIS
Vakgroep Sociaal recht
Ann Wardenier
Universiteitstraat 4
9000 Gent
Tel.: 32 9 264 67 27
Fax: 32 9 264 69 94
E-mail: iris@ugent.be

^ Back to Top